Man in pak

5 topfuncties waarvoor kandidaten schaars zijn

18 januari 2017 Arbeidstrends Werkzoekend

Mensen die zijn opgeleid tot software engineer, accountmanager of medewerkers klantenservice hebben de banen voor het oprapen, zoals we eerder melden. Naast een grote vraag, is bij deze beroepen ook sprake van een vrij groot aanbod. Maar wat zijn nu de veelgevraagde (en goedbetaalde) functies voor hoger opgeleiden, waarbij het aanbod achterblijft?

Recruitmentbedrijf Hays benoemt vijf functies waar de vraag sterk stijgt, maar waarvoor recruiters vooralsnog in een kleine vijver vissen:

1. Technisch manager marketing / sales
Voor managers op het gebied van sales, operatie en marketing liggen in de technische en industriële sector veel kansen.

2. Business Intelligence Manager
De nieuwe, rap een terrein winnende baan binnen de IT-sector. Deze manager wordt steeds belangrijker, doordat data een steeds prominentere rol speelt binnen organisaties. Zeker BI Managers die technische en bedrijfskundige kennis combineren met “people skills” hebben de banen voor het oprapen.

3. Risk Model Validator
Met name de senior RMV wordt steeds belangrijker in de financi:ele sector, vanwege de toenemende regulering vanuit de ECB en de DNB. Deze persoon is betrokken bij (het complexe proces van) het valideren, controleren en testen van risicomodellen.

4. Procureren en Sourcing Specialist IT
Deze specialist voert inkooptrajecten uit op IT-gebied en sluit contracten af met IT-partners. Hij of zij begeeft zich op het scheidingsvlak tussen IT en Procurement.

5. Supply Chain Managers en Demand Planners
Beiden zorgen voor een zo nauwkeurig mogelijk overzicht van producten en goederen die verkocht moeten worden door een onderneming. Een sterk analytisch vermogen, goede communicatieve vaardigheden en een grote accuratesse zijn absolute vereisten voor deze veelgevraagde functie, waarvoor te weinig goede kandidaten beschikbaar lijken.

(Bron: Flexmarkt).

Download nu de whitepaper met tips & Tricks voor het werven van seizoensmedewerkers:
WERVING: Wat moet je er over weten?