US Volleybal Nedflex

US Amsterdam Dames 1 knokt hard tijdens debuut in de Eredivisie

Onze sponsorploeg Pharmafilter US Amsterdam speelde op 6 oktober 2018 haar debuut in de Eredivisie tegen niemand minder dan regerend kampioen Sliedrecht Sport. Na 50 jaar haalt het team onder leiding van Frank van Rooijen Eredivisie terug naar de hoofdstad Amsterdam. Na tal van voorbereiding en hard werken van de organisatie treden de dames van Pharmafilter US het veld op.

Een voor een met een grote lach en een bonk energie. Voor de Amsterdammers was het enige dat op 6 oktober telde: plezier maken en genieten. “Wij kunnen vandaag alleen maar winnen” waren de woorden van aanvoerster Saskia Bos terwijl het team zich ineengevouwen vormden voor de yell voorafgaand aan de eerste set.

De eerste set startte direct met een 1-0 voor de thuisploeg, maar al snel liepen de standen gelijk op. De eerste set ging naar de vrouwen van Sliedrecht Sport, maar de tweede set werd opnieuw spannend. 24-24 telde het scorebord waarin de spanning hoog opliep, maar uiteindelijk trok Sliedrecht onder leiding van Vera Koenen toch aan het langste eind.

De derde set startte iets minder sterk dan de Amsterdammers in de vorige twee sets speelden en kwamen hiermee op een achterstand, die zij later met een goede reeks wisten terug te halen. Ook de derde set ging naar de dames van Sliedrecht.

Ondanks het harde werken van de Amsterdammers werd het een 3-0 voor de uitploeg. Bij de dames van Pharmafilter US bleef niets minder dan trots, blijdschap en euforie achter, terugkijkend op een geslaagde seizoensopening én het debuut in de Eredivisie.