Lyon op stoel

Maak kennis met…Lyon

22 juli 2020 Maak kennis met

Wat doe je precies bij Nedflex?

Ik doe de crediteurenadministratie, dat betekent dat ik er onder andere voor zorg dat facturen op tijd betaald worden.  

Hoe ben je bij Nedflex terecht gekomen?

Ik heb eind 2018 gesolliciteerd op een vacature bij Nedflex via Indeed. Uiteindelijk ben ik vanaf april 2019 echt werkzaam bij Nedflex. 

Waar ben je het meest trots op?

In deze thuiswerktijd is dat toch wel mijn motor denk ik. Deze heeft mij echt door het thuiswerken heen gesleept. Ik probeer zo vaak mogelijk een rondje op mijn motor te doen, om lekker even mijn hoofd leeg te maken en weer nieuwe energie op te doen. 

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

Het leukste aan mijn functie is dat ik aan de ene kant heel veel hetzelfde doe, maar toch echt geen dag hetzelfde is. Crediteurenadministratie klinkt misschien niet voor iedereen heel leuk, maar ik vind deze branche echt heel interessant. 

En minder leuke kanten?

Ik kan eigenlijk niet zo snel minder leuke kanten aan mijn werk bedenken. Ik heb juist dit werk gekozen omdat ik het heel leuk vind om te doen.  

Heb je een bepaald werkritueel?

Ja, ik heb wel een redelijk vast werkritueel. Na het dagelijkse opstarten begin ik met mijn mail en daarna het boeken van de banken. Met deze twee dingen moet ik mijn ochtend beginnen, anders kunnen mijn collega’s van Debiteuren namelijk geen herinneringen en aanmaningen aanmaken en versturen. 

Waar haal jij je werkgeluk uit?

Dat zijn zeker mijn collega’s! Ik vind dat wanneer je geen leuke collega’s hebt, je ook geen leuke baan hebt. Een praatje hier en daar maakt je dag een stuk gezelliger. 

Favoriete dag van de week?

Dat moet de donderdag zijn, dit is namelijk de drukste dag van de week. Deze dag gaat altijd als een speer voorbij, dat zal misschien ook wel zo zijn omdat ik veel te doen heb, maar dat werkt voor mij het fijnst. 

Hoe verloopt je dag tijdens het thuiswerken?

  • 06:30 Gaat mijn wekker en word ik wakker. Dan kijk ik vaak even een filmpje op mijn telefoon. 
  • 06:45 Tijd om op te staan. Dan ga ik eerst een half uur tot 3 kwartier lopen met mijn hond. 
  • 07:30 Ga ik gelijk onder de douche.
  • 07:45 Zet ik mijn computer aan en kijk of ik veel mail heb, is dit niet het geval ga ik eerst even op de bank zitten met een bak koffie.
  • 08:00 Begint mijn werkdag. 
  • 10:00 Nog een bak koffie, die drink ik op achter mijn bureau. 
  • 12:30 Maak ik een salade of een gebakken ei (net waar ik zin in heb). Mocht de zon schijnen dan eet ik deze op het balkon op. Doe daarna met de hond nog een klein rondje van 10 minuten. 
  • 13:15 Weer met volle energie aan het werk. 
  • 17:00 Is de dag alweer voorbij. Is het mooi weer ga ik eerst nog even een uurtje of 2 motorrijden.  
  • 19:00 Heerlijk koken en eten, nog even een film of serie kijken en dan zit mijn dag er wel weer op.