Maak kennis met…Linda


Wat doe je precies bij Nedflex?

Ik ben Corporate Recruiter bij Nedflex en zit in het HR team. Ik ben verantwoordelijk voor de instroom van het interne personeel en coördineer daarnaast het Recruitment team voor ons extern personeel (uitzendkrachten).  

Hoe ben je bij Nedflex terecht gekomen?

Via een Backoffice vacature op Indeed, hier heb ik op gereageerd en ben toen uitgenodigd op gesprek. Na een lang en gezellig gesprek kwamen we er achter dat deze functie niets voor mij zou zijn, maar Nedflex wel goed bij mij zou kunnen passen. Tim, de Backoffice Manager toentertijd, zei letterlijk; ‘Ik hoef Linda niet in mijn team te hebben, maar binnen Nedflex zou ze goed passen’. En gelukkig kon ik zelf ook inzien dat een Backoffice functie voor mij te administratief zou zijn. Toen kwam mijn huidige collega Ramona met de functie als Corporate Recruiter, deze was nieuw in de organisatie en kon ik me helemaal eigen maken. Vrij spannend, want ik had geen idee of dit wel iets voor mij zou zijn, gelukkig heeft dat goed uitgepakt en zit ik na 2,5 jaar nog steeds heel fijn op m’n plek.  

Waar ben je het meest trots op?

Op onze externe Recruitment dienstverlening/uitzenddienstverlening. Dit is naar aanleiding van de WAB veel groter geworden binnen Nedflex en als, toen nog, enige Recruiter binnen de organisatie heb ik veel kunnen meedenken over hoe we deze dienstverlening konden uitbreiden. Nu deze dienstverlening goed loopt en alles gaat zoals we willen kan ik wel zeggen dat ik daar best trots op ben. En natuurlijk blijven we optimaliseren en hebben we nog heel veel plannen klaarliggen!

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

De gesprekken die ik voer met kandidaten die mij energie geven. Ik kan zo ontzettend blij worden van een goed gesprek, zeker de gesprekken waarbij ik iemand kan helpen. Veel kandidaten zonder werkervaring klagen over organisaties die hier wel om vragen, waardoor zij moeilijk aan een baan komen. Als ik uitleg dat ze bij ons niet in alle functies ervaring nodig hebben zie ik altijd opluchting. Wij kijken namelijk niet echt naar een cv maar vooral naar de persoon en zijn/haar instelling. Ik had zelf ook geen ervaring, en met die kans die ik toen heb gekregen ben ik nog steeds zo blij. Er zijn weinig organisaties die dat bieden, en ik ben blij dat wij dit wel doen!  

En minder leuke kanten?

De afwijzingen die ik moet doen. Helaas hoort het bij deze functie, maar ik kan me altijd erg inbeelden hoe het voor de kandidaat moet zijn. Sommige sollicitanten zetten namelijk alles in op één vacature, om dan afgewezen te worden is natuurlijk erg pijnlijk. 

Heb je een bepaald werkritueel?

Nope, ik ben heel chaotisch. Ik heb mezelf aangeleerd om met lijstjes te werken en ik zet letterlijk alles in mijn agenda wat ik moet doen. En als iemand op kantoor mij vraagt om iets te doen, vraag ik altijd of ze dit ook nog willen mailen. Ik weet namelijk dat ik het zelf al ben vergeten voordat ik weer op mijn werkplek zit. Elke dag is weer anders in mijn geval, er zit geen logica in.  

Waar haal jij je werkgeluk uit?

Uit de mensen die ik aanneem, dat is altijd zo leuk! Een nieuwe baan, dat is toch te gek! Zeker als ze na een bepaalde tijd helemaal op hun plekje zitten en ik ze zie groeien in hun functie. En ook nog uit de vrijheid die ik heb binnen Nedflex. Ik mag met zoveel dingen meedenken en krijg alleen al energie van alle plannen die we nog hebben.  

Favoriete dag van de week?

Toen ik nog fulltime werkte was vrijdag mijn favoriete dag op kantoor, want dat is snackdag. Nu is het mijn vrije dag en is het dus eigenlijk nog steeds een lievelingsdag.  

Hoe verloopt je dag tijdens het thuiswerken?

  • 07:00 gaat de wekker, en een halfuurtje later gaan mijn vriend en zoontje de deur uit.  
  • 07:30 loop ik soms nog een rondje voor het werken, als het een beetje lekker weer is.
  • 08:30 start ik uiterlijk op met werken. 
  • 10:00 denk ik vaak opeens aan een ontbijt  
  • 13:00 begint mijn maag te rammelen voor de lunch, maar die rammelt ook wel eens pas om half drie ’s middags. 
  • 17:30 denkt mijn vriend dat ik het avond eten al klaar heb staan, maar dan sluit ik vaak mijn computer af. En aangezien hij beter kan koken dan ik vindt hij dit nooit een probleem, hiermee redt hij zijn eigen avondmaal!
Geplaatst op: 7 juli 2020