Man met telefoon in stad

Flexbranche levert 40% van banengroei

De magische grens van een miljoen vacatures is in zicht. De arbeidsmarkt blijft dus aantrekken en de flexbranche is goed voor 40% van de banengroei, zo blijkt uit cijfers van het UWV.

De arbeidsmarkt herstelt zelfs zo snel, dat het experts hun prognoses hebben moeten bijstellen. De economische groei van 2,1% is goed voor 138.000 banen, zo luidt de schatting. Hiermee groeit de werkgelegenheid naar 8 miljoen banen.

Het aantal openstaande vacatures nadert de magische grens van 1 miljoen. Dit jaar stijgt het aantal naar verwachting met 39.000 tot ca. 965.000. Volgend jaar komt het aantal vacatures waarschijnlijk boven de miljoen uit, net zoals in 2000 (internethausse) en de periode vlak voor de crisis. In 2013 bedroeg het totaal aantal openstaande functies ‘slechts’ 620.000.

In diverse segmenten is al sprake van krapte. De vraag naar personeel is op dit moment groter dan het aanbod in onder meer de sectoren Techniek, Zorg en Bouw.

Cijfers van het UWV laten ook duidelijk zien hoe groot de rol van de flexbranche is. Het totaal aantal flexwerkers en zzp’ers is sinds 2003 gestegen tot 2,9 miljoen, een groei van 65%.

0
Connecting
Please wait...
Verstuur een bericht

Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. Als u een bericht achter laat dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Uw naam
* E-mail
* Beschrijf uw vraag
Chat met ons

Heeft u vragen? Wij zitten er klaar voor!

Uw naam
Beschrijf uw vraag
We zijn online
Feedback

Zou u zo vriendelijk willen zijn om deze chat te beoordelen?

Hebben we u goed geholpen?