Werkplek instellen - bureaustoel instellen

10 tips voor de ideale werkplek

Genoeg beweging op een dag is belangrijk, dat weten we allemaal. Een rondje wandelen in de lunchpauze of in plaats van de telefoon pakken even naar die collega toelopen om iets te vragen. Voor de meeste mensen is dat prima te doen. Maar soms ontkomen we er niet aan om langere tijd van de dag te zitten.

Wist u bijvoorbeeld dat mensen die op kantoor werken gemiddeld meer dan 75% van hun tijd zitten? En de gemiddelde Nederlander brengt daarnaast 85% van zijn vrije tijd zittend door. Een goede zithouding op het moment dat u zit draagt ook bij aan de gezondheid. Neem daarom even een kwartier de tijd om de juiste houding voor uzelf in te stellen. Met deze tips is dat zo gedaan.

Zitpositie

1. Stoelhoogte: zet de voeten plat op de grond, zodat de knie een hoek van 90 graden maakt, gebruik eventueel een voetensteun.
2. Tafelhoogte: ga ontspannen zitten en zorg dat de tafel tot ellebooghoogte komt.
3. Steun met uw armen op armleggers of op de tafel zelf, verhoog de armleggers tot dezelfde hoogte als de tafel.
4. Zorg in ieder geval dat u contact houdt met de rugleuning voor de juiste ondersteuning.
5. Schermhoogte: stel de bovenkant van het scherm iets onder ooghoogte. Gebruik eventueel een laptophouder.
6. Afstand tot scherm: minimaal 1 armlengte. Gebruik een externe monitor van ten minste 19 inch, een extern toetsenbord en een muis.

Blauwe stoelen

Werk ‘in line’

7. Leg documenten, een tablet of smartphone in lijn met het scherm op een licht hellend vlak om goed te kunnen lezen zonder dat u uw nek moet buigen. Gebruik bijvoorbeeld een documenthouder. Leg toetsenbord/muis of papier/pen zo dicht mogelijk binnen handbereik, zodat u niet met een gebogen rug naar uw spullen hoeft te reiken.

Muis en toetsenbord

8. Vermijd reiken naar de muis en gebruik een compact toetsenbord. Maakt u gebruik van een laptop of tablet zorg er dan voor dat u ook een los compact toetsenbord en een muis heeft.

2 beeldschermen

9. Werkt u vaak met 2 applicaties tegelijk, kies er dan voor om met 2 beeldschermen te werken. Zet het scherm dat u het meest gebruikt recht voor u. Als u vaak gegevens van meerdere applicaties moet vergelijken, zet dan beide schermen midden voor u.

Bureaustoel

10. Zorg er als laatste ook voor dat de bureaustoel goed ingesteld staat. Dit kan per bureaustoel verschillen. Op YouTube zijn veel handige filmpjes te vinden waarin per type of merk bureaustoel wordt uitgelegd hoe u deze kunt instellen.

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf u in voor onze maandelijkse mailing ‘Werkgeverschap anno nu’, vol inspiratie en praktische tips. Bovendien krijgt u direct toegang tot onze handige HR Toolkit!

Wat kunt u van onze mailingen verwachten?

   Tips rondom goed werkgeverschap.
   Arbeidstrends van nu.
   Een blik op de toekomstige arbeidsmarkt.
   Laatste nieuws over de payroll- en uitzendbranche.

Maandelijkse inspiratiemailing

Schrijf u in voor onze maandelijkse mailing ‘Werkgeverschap anno nu’, vol inspiratie en praktische tips. Bovendien krijgt u direct toegang tot onze handige HR Toolkit!

Wat kunt u van onze mailingen verwachten?

    Tips rondom goed werkgeverschap.
    Arbeidstrends van nu.
    Een blik op de toekomstige arbeidsmarkt
    Laatste nieuws over de payroll- en uitzendbranche.

Issuekalender 2019

+ praktische tips om hier op in te spelen

Wist u dat er meer dan 125 inhaakdagen zijn dit jaar? Download onze issuekalender 2019 zodat u deze in één overzicht altijd bij de hand heeft. En ontvang daarna ook gelijk praktische tips om op de werkvloer op deze dagen in te spelen.